EmailTwitterFacebookLinkedIn

Gelijke kansen en diversiteit

Bij Prothya hebben we een open cultuur en geloven we in directe communicatie en diversiteit. Dit betekent dat we willen dat iedereen zich welkom voelt bij ons en dat we gelijke kansen bieden voor iedereen ongeacht sekse, etniciteit, religie, leeftijd, seksuele voorkeur, handicap of andere niet-prestatiegerichte factor.

Bedrijven met culturele verschillen op de werkvloer hebben vaak betere overlevingskansen, meer innovatiekracht en een hogere aantrekkingskracht op werkzoekenden. Prothya gelooft in de kracht van diversiteit.

 

Sollicitatieprocedure

We zijn blij dat je interesse hebt in een carrière bij Prothya Biosolutions! Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen, kan je het volgende verwachten:

Review van je gegevens

Binnen een week nadat je je gegevens hebt ingestuurd, worden die bekeken door de recruiter van Prothya. Bij deze check letten we vooral op je werkervaring, je kwalificaties en op de motivatie die je hebt meegestuurd. Je krijgt per email een bericht van de uitslag.

Sollicitatiegesprek

Zien we een match tussen jouw gegevens en onze vacature? Dan plannen we graag een afspraak in voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek vindt plaats op ons hoofdkantoor in Amsterdam of via een videogesprek. Voor het videogesprek gebruiken wij Microsoft Teams. Je ontvangt een uitnodiging voor het videogesprek per e-mail. Daarna volg je 2 stappen:

  1. Klik in de uitnodiging op de link ‘Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering’. 
    We adviseren je om via een computer of laptop deel te nemen aan het videogesprek. Dan krijg je direct de mogelijkheid om via je browser deel te nemen, zonder extra software te downloaden en te installeren. Als je je telefoon gebruikt, word je gevraagd om eerst de Microsoft Teams app te downloaden. Dat kan natuurlijk ook prima.
  2. Controleer of de camera, het geluid en de microfoon aan staan. Zodra je gesprekspartner het videogesprek opent, kan je sollicitatiegesprek beginnen.

Vervolggesprek

Is het eerste gesprek goed verlopen en zijn we beiden enthousiast? Dan plannen we liefst zo snel mogelijk een tweede interview in. Dit gesprek vindt meestal plaats op de werkafdeling in Amsterdam, omdat we het leuk vinden om je te laten zien wat we allemaal doen bij Prothya. Maar als de omstandigheden daarom vragen, is het natuurlijk ook mogelijk om er een videogesprek van te maken.  

Assessment

Bij sommige functies kan het belangrijk zijn om een extra check te doen op competenties. Bijvoorbeeld bij leidinggevende functies vinden we dat erg belangrijk. In dat geval word je uitgenodigd om deel te nemen aan een assessment. Als zo'n assessment bij de selectieprocedure hoort, dan staat dat altijd van tevoren vermeld in de vacaturetekst. 

Aanbieding

Gefeliciteerd, je hebt de sollicitatieprocedure succesvol doorlopen! Dat betekent dat we je met plezier een positie bij Prothya aanbieden. Je ontvangt via email een officieel voorstel waarin alle arbeidsvoorwaarden vermeld staan. We maken graag tijd om alle voorwaarden met je door te nemen, zodat helemaal duidelijk is wat je van je nieuwe baan mag verwachten.  

Vragen?

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze dan gerust aan je contactpersoon bij Prothya. Die kan je bereiken via het account dat voor je aangemaakt wordt bij je sollicitatie.